Whitley - Senior Inkoper

"We zijn een echt team en werken goed samen."

Na mijn opleiding HBO Facility Management aan de Haagse Hogeschool ben ik aan de slag gegaan als facilitair manager bij Roompot vakantiepark Kijkduin. Een hele leuke en leerzame functie als starter, maar helaas parttime. Ik ben toen verder gaan kijken en kwam de vacature van Technisch Inkoper bij Westland Infra tegen. Ik kon in aanmerking komen voor deze functie, omdat ik tijdens mijn studie Facility Management verschillende inkoopvakken heb gevolgd en parallel NEVI-1 (Inkoopdiploma) heb behaald. Uiteindelijk de sollicitatieprocedure volbracht en aangenomen!

Oktober 2014 ben ik begonnen als Technisch Inkoper. Ik kwam terecht in een heel leuk team. Veel van deze collega’s zijn hier nog steeds werkzaam. We zijn heel hecht en doen het echt samen: ‘Eén team één taak’ is zeker van toepassing op ons. Het werk als inkoper is, zeker in een wat kleinere organisatie als de onze, heel divers. Natuurlijk heeft iedereen zijn specialisaties, maar ik ben op allerlei vlakken betrokken bij de inkoop. Of het nu gaat om diensten of producten, van het zoeken naar nieuwe partijen, het afsluiten van contracten tot verschillende aanbestedingen; het hoort er allemaal bij. Geen dag is dan ook hetzelfde en dat maakt het werk hier erg leuk en uitdagend!

Het inkoopteam heeft een hele centrale rol binnen Juva. Eigenlijk heb ik met alle afdelingen van de verschillende werkmaatschappijen te maken. En het leuke is dat ik iedereen ook persoonlijk ken. Iets wat bij veel andere bedrijven helaas niet vanzelfsprekend is. De korte lijntjes binnen Juva werken ook heel prettig.

Inkoop is één van de teams binnen de afdeling Logistieke en Facilitaire zaken. In totaal zijn we met ongeveer 35 collega’s. We proberen jaarlijks een teamactiviteit te organiseren. Gezellig om met elkaar buiten het werk om activiteiten te doen. Ook gaan we vaak met de lunch een rondje met elkaar wandelen en bijkletsen. Hierdoor bouw je echt een band met elkaar op.

Na een aantal jaren ervaring op te hebben gedaan als technisch inkoper begon het te kriebelen. Ik had het inkoopproces me goed eigen gemaakt en was toe aan meer uitdaging. Ik ben het gesprek aangegaan met mijn manager. Vanuit de vele opleidingsmogelijkheden die Juva biedt, ben ik de NEVI-2 opleiding gaan doen. Hierdoor kon ik mijn kennis op het gebied van inkoop en aanbestedingen flink verdiepen. Het was hard werken, maar ik ben zo blij dat ik het heb kunnen doen. Vlak daarna kwam de functie van Senior Inkoper vrij. Die kans wilde ik niet laten schieten. Ik heb gesolliciteerd en met succes. Dat betekent dat ik nu de grotere inkooptrajecten en aanbestedingen op pak. Dit zijn trajecten die vaak veel tijd kosten, maar ook heel veel opleveren voor de organisatie. Aanbestedingstrajecten zullen we ook steeds meer gaan doen. Daarnaast ondersteun ik de manager, pak ik de lastige vragen op en houd ik mij bezig met de werkverdeling binnen het team. Veel leuker en afwisselender ga je het denk ik niet vinden dan hier bij Juva!