Thijmen - Consultant Energietransitie

"Ik word constant uitgedaagd in het denken van oplossingen."

Na afronding van de opleiding Technische bestuurskunde en de MSc Complex Systems Engineering and Management (richting Energietransitie) ben ik bij Capturam terecht gekomen. Ik solliciteerde bij Juva op een functie als consultant. In deze rol kan ik vooruitkijken naar wat er op ons af komt en dit gelijk vertalen naar de praktijk om te zorgen dat het energienet in orde is. Voor mij een reden om de baan aan te nemen.

Het leukste aan mijn werk vind ik het werken in de energietransitie. Binnen Capturam heb ik te maken met de energietransitie in de breedste zin van het woord. We weten nog niet hoe het er morgen uit ziet, maar dat er veel gaat veranderen, staat vast. Dit maakt de branche complex en uitdagend. Ik word constant uitgedaagd in het denken van oplossingen. 

Binnen Capturam krijg je voldoende ruimte om invulling te geven aan oplossingen. Ik kan als Consultant de kansen die ik zie, uitwerken tot een project. Zo verricht ik scenariostudies in de gebieden Westland en Midden-Delfland. Hierbij kijk ik naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie en naar de ontwikkelingen in de sectoren/afnemers. Uit een scenariostudie die ik eerder heb gemaakt, is een project over waterstof gerold. Dit project start ik nu zelf op. We onderzoeken hoe de afnemers waterstof kunnen gebruiken en hoe het bij de afnemer terecht moet komen. Het uiteindelijke doel is een pilot draaien bij een tuinder. Kortom: het werk is enorm uitdagend en er is veel vrijheid!

Capturam innoveert en pioniert. Wat mij bij Capturam vooral aanspreekt, is de leuke, goede werksfeer. We werken in een jong, gemotiveerd team, waarbij we veel samenwerken. Ook heb ik veel contact met collega’s van de twee dochtermaatschappijen van Juva en diverse externe partijen om de laatste ontwikkelingen te bespreken. 
Daarnaast is er voldoende ruimte voor opleidingen. Zo volg ik regelmatig vakgerichte cursussen over warmtenetten en waterstof om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om mezelf continue te verbeteren en krijg daar ook alle ruimte voor. Dit vind ik erg prettig.