Jeroen - Engineer

"De wens van de klant vertalen naar een slimme technische oplossing geeft energie."

Het is inmiddels zo’n 14 jaar geleden dat ik ben gestart bij Juva. Wat direct opvalt, is de compactheid van de organisatie, de lijnen zijn kort waardoor je sneller kan schakelen. Daarnaast valt de informele sfeer op, ik ken mijn collega’s bij naam en dit is andersom ook zo. Collega’s zijn oprecht geïnteresseerd in je werkzaamheden en willen je helpen, mocht dit nodig zijn. 

Sinds kort heeft de organisatie een nieuwe kantoorinrichting die erg mooi is, je hebt geen vaste werkplek meer. Je kiest de plek die past bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt gaan doen. Door deze nieuwe werkwijze werk ik nog effectiever.

Mijn werkzaamheden als Engineer bestaan onder andere uit het voorbereiden van projecten (de Projectuitvoerder betrek ik hier nauw bij), bestellen van materiaal en afstemmen met klanten. Je krijgt de ruimte om een hoop te leren, zo’n 14 jaar geleden ben ik gestart met de voorbereiding van de kleinere projecten. Aan de hand van de opgedane kennis en ervaring ben ik nu verantwoordelijk voor de voorbereiding van de grotere complexe projecten. Het leukste van het vak vind ik het engineeren. De wens van de klant vertaal ik naar een technische oplossing. Het meedenken met de klant en rekening houden met zijn deadlines om vervolgens een passende oplossing te kunnen bieden, geeft mij energie en plezier in het werk. Naast de uitdagingen in de techniek zijn er voldoende andere uitdagingen die bij mijn functie horen. Je kan hierbij denken aan de projectadministratie. Ik vind het erg leuk om als Elektrotechneut in een netwerkbedrijf met mijn specialisatie in de middenspanning te werken. Mijn baan is hier bij uitstek geschikt voor, ik hoop dit werk dan ook nog lang te mogen blijven doen.

Naast de vrijheid die je krijgt in je functie heb je ook de vrijheid om nevenactiviteiten binnen de organisatie op te pakken. Zo zit ik in het bestuur van de personeelsvereniging. Ik vind het belangrijk dat collega’s op een leuke manier het over andere zaken kunnen hebben dan werk. Jaarlijks worden er diverse activiteiten vanuit de personeelsvereniging georganiseerd. Daarnaast neem ik deel aan de BHV ploeg. Ik vind het fijn als ik mijn hulp kan aanbieden, mocht dit nodig zijn.

De vrijheid die ik krijg om mijzelf te ontwikkelen,  om nieuwe ideeën aan te dragen en de samenwerking met fijne collega’s maakt dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga.