Jeffrey – Monteur Technicus Elektriciteit

"Het lokaliseren van storingen vind ik het leukst."

Ik ben Jeffrey Weinand en werk nu al een aantal jaar met veel plezier als Monteur in het team Operationeel Netbeheer Elektra van Westland Infra.

Van kleins af aan wilde ik al iets met mijn handen doen, dus een technische opleiding was een logische keuze. Ik koos het Hout & Meubileringscollege, maar toen ik klaar was, stortte die markt een beetje in en was er eigenlijk geen werk te vinden. Een dagje meelopen in de hoogspanning bij een groot bedrijf maakte mij zo enthousiast dat ik besloot daar aan de slag te gaan en me om te laten scholen. Ik combineerde werken met leren en haalde zo mijn MBO2 opleiding. Bij mijn eerste werkgever heb ik van alles gedaan en gezien; windturbines, offshore, hoogspanning, laagspanning, moffen, stekkers, aansluitingen. Ik deed eigenlijk alles behalve schakelen. 

Ik wilde graag verder doorgroeien en m’n opleiding afronden en kwam toen via via bij Westland Infra terecht. Nu werk ik als Monteur Technicus Elektra laag- en middenspanning, wat erg afwisselend is. We houden ons bezig met het beheer en onderhoud van het elektriciteitsnetwerk, vernieuwingen en het oplossen van storingen. Dat het werk zo dynamisch en afwisselend is, spreekt mij enorm aan. Ook de combinatie van het werken met je handen en de administratieve afhandeling die er bij hoort, vind ik fijn. Het lokaliseren van storingen vind ik het leukst. Dit lijkt eenvoudig, maar er komt veel bij kijken en dat maakt het erg uitdagend. Ik heb ongeveer 8 storingsdiensten per jaar, dus dat is prima te overzien en goed te combineren met mijn privéleven en de zorg voor mijn zoon en dochtertje.

We hebben een heel goed team bij Operationeel Netbeheer Elektra. De chemie is goed en er is saamhorigheid, iets wat je in bijvoorbeeld de aannemerij vaak veel minder ziet. Volgens mij hebben we nog ruimte voor enthousiaste technisch medewerkers in ons team. Dus wil je net als ik een afwisselende baan in de laag- of middenspanning? Dan zou ik zeker contact opnemen met onze HR-afdeling.