Fabian - Bedrijfsvoerder

"Je krijgt kansen van de organisatie, maar je moet ze wel zelf pakken!"

Ik ben binnen de organisatie gestart als Leerling-monteur gas. Na drie maanden werkzaam te zijn geweest, kreeg ik de kans om te starten met mijn opleiding MBO niveau 2. Deze opleiding duurde 2 jaar. Ik ben toen direct doorgegaan met mijn MBO niveau 3 en heb ook nog mijn diploma Middelbare Gastechniek, MBO niveau 4 behaald. Ook heb ik ondertussen mijn HBO opleiding Hogere Gastechniek afgerond. Aan de hand van mijn werkervaring en studies ben ik van Leerling monteur doorgestroomd naar Monteur, 1e Monteur en werk ik nu als Bedrijfsvoerder met als specialisme stations. Ik heb zelf altijd de ambitie gehad om door te kunnen groeien en hier hoort scholing bij. Het is erg fijn dat Juva hierin ondersteunt en je de ruimte geeft om te kunnen ontwikkelen. Zo heb ik naast de genoemde studies nog diverse vakinhoudelijke studies gevolgd. 

Als Bedrijfsvoerder ben ik bij Westland Infra verantwoordelijk voor mijn eigen werkgebied. Zo ben ik verantwoordelijk voor het gebied Midden-Delfland. Als Bedrijfsvoerder ben ik voor alle partijen het aanspreekpunt. Zo verstrek ik werk aan mijn collega’s van het team werkvoorbereiding en stuur ik Monteurs aan, waarbij ik ook inhoudelijk met hen afstem over de werkzaamheden. Ook zorg ik ervoor dat ik op locatie ben als dit nodig is. Daarnaast opereer ik als Operationeel Installatie Verantwoordelijke (OIV’er). Als OIV’er beoordeel ik de storingen die bij mij binnen komen en bepaal ik wat er nodig is om de storing zo snel als mogelijk op te lossen zodat de klant weer is voorzien van gas. Het leukste van mijn vak zijn de storingen, ondanks dat de klant hier minder blij van wordt. Maar voor mij is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat de storing zo snel mogelijk wordt opgelost. Er komen vraagstukken bij kijken waar je snel op moet kunnen acteren. Het werk wat ik nu uitvoer, vind ik hartstikke leuk. Ik zie nog voldoende uitdagingen voor mijzelf en hoop dit werk dan ook nog jaren te mogen doen. 

Juva is een perfecte organisatie om voor te willen werken als je jezelf wilt ontwikkelen. Door de omvang van de organisatie zijn de functies breed. Zo heb je veel verschillende taken en krijg je de ruimte om deze taken op te pakken, hier leer je veel van. Daarnaast krijg je de ruimte om eigen ideeën uit te werken en krijg je volop de mogelijkheid om studies te volgen. 

De ruimte die ik krijg om mijzelf te ontwikkelen en de sociale kant van de organisatie, je bent een persoon geen nummertje, maakt het voor mij iedere dag weer leuk om naar het werk te gaan.